
Ik zelf ben niet zo overstapper, ik ben eigenlijk heel honkvast. Toen ik in Amsterdam woonde was ik verzekerd bij de Agis. Ik bleef daar tot ik 8 jaar geleden naar Friesland verhuisde en mijn man collectief verzekerd was bij de grootste in deze regio. Toen was de overstap wel snel genomen. Ik ging verder met de Friesland zorgverzekeraar.
Wat is onze ervaring ermee? Over het algemeen genomen heel positief eigenlijk. Ze denken mee. Doen over het algemeen niet moeilijk. De kosten zijn uiteraard altijd te hoog. Maar dat geld wat mij betreft voor elke verzekeraar.
Toch begin ik met een klein kanttekening aan deze maatschappij. Zo waren ze mede verantwoordelijk voor de tijdelijke sluiting van het ziekenhuis in Dokkum. En zijn ook veel kleine zorgaanbieders de dupe van de buiten sporige regels die onze zorgverzekeraars (dus ook hun collega's) hun opleggen. Geeft wat mij betreft aan dat de maatschappijen te veel macht hebben. Maar dat is weer wat voor een andere blog. Dus genoeg daarover.
Waarom de Friesland voor ons? Ze zijn de grootste in Friesland en het collectieve contract dat ze hebben met de werkgever van mijn echtgenoot. Maar ook...
Ze hebben 2 mogelijkheden om het eigen risico gespreid te betalen. Zowel vooraf als achteraf. Vooraf betalen bevalt mij het best. Het werkt net zoals bij de energiebedrijven. Je betaalt een x bedrag vooraf wat bij elkaar aan het einde van het jaar de complete eigen risico bedraagt. Maak je gedurende dit jaar gebruik van je gehele eigen risico dan is hij op deze manier betaalt. Doe je dat niet dan krijg je in het eerste kwartaal van het volgende jaar het ongebruikte gedeelte terug. Dit bevalt ons erg goed. Een constante uitgaven, geen onaangename verrassingen gedurende het jaar en achteraf misschien een spaarpotje.
Misschien dat jouw verzekeraar ook een dergelijke constructie heeft. Je kunt er altijd naar informeren, ze lopen er vaak niet te koop mee.
Onze duidelijkste positieve ervaring met de Friesland zorgverzekeraar is wel het gevalletje Losec maagbeschermers.
Mijn man slikt deze namelijk dagelijks ter voorkoming van maagbloeding en maagzuur. In ene, zonder verder overleg, gaf de apotheek Omeprazol mee in plaats van Losec. Na contact, beweerde ze dat dit hetzelfde bestanddeel was. Maar dan goedkoper. Een dag gebruikt en de problemen begonnen al, eerst het maagzuur en weer een dag verder de eerste tekenen van een maagbloeding. Wij naar de huisarts. Die snapte er niks van, hij had Losec voorgeschreven en nam contact op met de apotheek. Deze bleef bij hun standpunt en gaven de medicijnen enkel mee als wij deze zelf betaalde. Na geen enkele vorm van meedenken en elke keer maar weer met de Omeprazol aankomen. Waren wij er klaar mee. Wij naar een andere apotheker. Deze het verhaal uit gelegd en in het begin leek het goed te gaan. Maar de vreugde was van korte duur. Daar was de Omeprazol weer. Weer terug naar de apotheker, weer het zelfde verhaal. Omeprazol is een maagbeschermer net zoals Losec alleen Losec remt ook het zuur. "Ja maar uw zorgverzekeraar vergoed het niet". Ah ik aan de telefoon met de Friesland. Ze het verhaal uitgelegd. Krijg ik mee terug, als het medisch is en dit door de huisarts op het recept gezet word. Is er geen enkel probleem. Zo gezegd zo gedaan. En toch ging het naar 2 herhaal recepten weer mis. Om moedeloos van te worden.
Een medewerker van de Friesland en van de apotheker hebben er uit eindelijk voor gezorgd dat wij dit probleem niet meer hebben. Geen kosten voor eigen rekening en altijd de juiste medicijnen.
Dit is voor ons wel een van de belangrijkste redenen om klant te blijven bij de Friesland Zorgverzekeraar, al hebben andere zoveel mooie aanbiedingen. De meeste pakketten komen wel redelijk overeen. en al die mooie beloftes wegen voor ons niet op tegen deze ervaring die wij nu op dit moment hebben met de Friesland.
Inmiddels is de Losec toch verandert door nieuwe regelgeving, voor een nieuwere soort omeprazol en dat gaat goed.
Reactie plaatsen
Reacties